Levensverwachting stijgt minder snel

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft cijfers bekend gemaakt over de levensverwachting van 65-plussers. Volgens deze cijfers stijgt de levensverwachting van 65-plussers minder snel dan verwacht. Hierdoor  zal de AOW-leeftijd ook minder snel stijgen. Volgens de nieuwe berekeningen kan de AOW-leeftijd vijf jaar later stijgen. In 2013 werd door de Nederlandse regering besloten om de AOW-leeftijd te verhogen. Mensen blijven namelijk steeds langer gezond en worden ouder. De verwachting dat mensen in de toekomst ook steeds langer zullen blijven leven. Na een bepaalde leeftijd ontvang je een AOW. Wanneer mensen ouder worden dienen zij dus langer een AOW te ontvangen. Om dit in de toekomst allemaal te kunnen blijven betalen, moet de AOW-leeftijd geleidelijk aan omhoog. Mensen dienen langer door te werken.  Doordat de levensverwachting is aangepast, is er voor 2023 een andere AOW-leeftijd vastgesteld. Deze zal, net zoals in 2022, 67 jaar en 3 maanden zijn. De Nederlandse regering wil ervoor zorgen dat mensen langer en gezond kunnen blijven werken. Er worden hiervoor diverse afspraken gemaakt met werknemers en werkgevers. Daarnaast wil de regering het mogelijk maken om jezelf makkelijker om te kunnen laten scholen, als de uitgevoerde werkzaamheden op latere leeftijd te zwaar blijken te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *